Biografija
148
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-148,theme-bridge,bridge-core-3.0.7,qi-blocks-1.3.1,qodef-gutenberg--no-touch,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

BIOGRAFIJA

Tea Tairović

Tea Tairović je rodjena u Novom Sadu 26.04.1996. godine. Prve plesne korake pravi sa 3 godine kada kreće u školicu baleta, a sa 7 godina upisuje osnovnu baletsku školu pored redovne osnovne škole u Novom Sadu. Uporedo počinje da se bavi latino-američkim i standardnim plesovima i to postaje njena prava i najveća ljubav. Po završetku drugog razreda gimnazije “Svetozar Marković” u Novom Sadu, započinje svoju pevačku karijeru sa lokalnim novosadskim bendom. Na takmičenju “Zvezde Granda“ se pojavljuje dva puta, 2013. i 2015. godine kada je i stigla do finala.

Prvi singl “Da si moj” je snimila 2014. godine, a posle uspešno završenog takmičenja slede hit singlovi kao i duet sa legendarnim Šabanom Šaulićem “Otkad tebe znam”, koji je promenio tok Teine karijere. Od tada Tea gostuje u raznim duetima kao što su “Idu dani” sa reperom Rimskim, “Drama” sa pevačem Menilom Velioskim, “Brat na brata” sa pevačicom Ivanom Krunić koji je izazvao veliku pažnju publike i medija.

2019. godine postaje i autor teksta i muzike za svoju pesmu “Polako” koja je iste te godine otpevana i na bugarskom jeziku. Tekst i muziku piše i za pesme “Dolce & Gabbana” i “Svetica” i najavljuje istoimeni album. Za vreme korona pandemije objavljuje obrade hitova “Volim te”, “Ne zaboravi me” i “De Fevgo”, koju je i otpevala na grčkom jeziku. Sredinom 2021. godine objavljuje balkanski hit “Hajde” koji je za kratko vreme osvojio srca ljudi širom regiona i tada njeni nastupi postaju posećeni kao da su koncerti!

 

2022. godine snima album “Balkanija” na kojem su se našle hit pesme „Dubai“, „Balkanija“ i mnoge druge. Nakon i više nego uspešnog albuma, publiku je obradovala obradom popularne pesme „Plakala bih i bez suza“, kao i spletom pesama sa albuma!
Početkom 2023, Tea najavljuje svoj prvi solistički koncert na Tašmajdanu i obećava spektakl za pamćenje!

tea-t-2